Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na Świąteczny stół.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2228
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 411
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 826
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17327
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2228
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 411
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 826
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17327
Składniki
Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki na piernik wymieszać, dokładnie utrzeć i podzielić na trzy części. Foremkę o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i upiec po kolei placki w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. W między czasie zrobić kokosową masę.
Wykonanie masy kokosowej: Mleko zagotować z cukrem, wsypać wiórki kokosowe i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Po czym odstawić do ostygnięcia. Śnieżkę ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, połączyć z zimną masą kokosową. Następnie masę podzielić na dwie części, zabarwić dowolnym barwnikiem spożywczym.
Do każdej części masy dodać po łyżce żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody. Przygotowaną masą przełożyć placek w wstawić do lodówki do schłodzenia. Jeżeli nie mamy barwników spożywczych to przekładamy placek białą masą.