Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na Świąteczny stół.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2198
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 402
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 815
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17312
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2198
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 402
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 815
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17312
Składniki
Wykonanie: Miód, cukier, smalec rozpuścić w rondelku na małym ogniu, wsypać kakao, szczyptę soli, cynamon, przyprawę do piernika- uważać aby nie zagotować. Gdy masa lekko ostygnie dodać, proszek do pieczenia, mąkę stale mieszając, wbić jajko. Wymieszać, wyłożyć na stolnicę i jeszcze raz wyrobić. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozwałkować i jedną część wyłożyć do przygotowanej formy.
Posmarować powidłem, posypać orzechami i przykryć drugą połową ciasta. Nakłuć widelcem, posmarować mlekiem i posypać płatkami migdałowymi.
Wstawić na piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu nakryć ściereczką i odstawić najlepiej na kilka dni.