Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świąteczny wielkanocny stół.
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 5856
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 10246
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 5856
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 10246
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj masło, żółtka i zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość dwóch keksówek o wymiarach 12x20 ciasto posyp kakao . Na czas przygotowania sera wstaw do lodówki. Ciasto możesz również upiec w standardowej blaszce .
Żółtka oddziel od białek. Rodzynki zalej wrzątkiem, odsącz na sicie. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj rozpuszczone wystudzone masło ,ser, budyń , rodzynki i sok z cytryny. Na koniec dodaj pianę ubitą ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszaj i rozleje do keksówek. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę. Wystudzony sernik polej polewą i posyp wiórkami.