Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świąteczny wielkanocny stół.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3556
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4373
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74548
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3556
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4373
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74548
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj masło, żółtka i zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość dwóch keksówek o wymiarach 12x20 ciasto posyp kakao . Na czas przygotowania sera wstaw do lodówki. Ciasto możesz również upiec w standardowej blaszce .
Żółtka oddziel od białek. Rodzynki zalej wrzątkiem, odsącz na sicie. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj rozpuszczone wystudzone masło ,ser, budyń , rodzynki i sok z cytryny. Na koniec dodaj pianę ubitą ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszaj i rozleje do keksówek. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę. Wystudzony sernik polej polewą i posyp wiórkami.