Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świąteczny wielkanocny stół.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19625
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19625
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj masło, żółtka i zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość dwóch keksówek o wymiarach 12x20 ciasto posyp kakao . Na czas przygotowania sera wstaw do lodówki. Ciasto możesz również upiec w standardowej blaszce .
Żółtka oddziel od białek. Rodzynki zalej wrzątkiem, odsącz na sicie. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj rozpuszczone wystudzone masło ,ser, budyń , rodzynki i sok z cytryny. Na koniec dodaj pianę ubitą ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszaj i rozleje do keksówek. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę. Wystudzony sernik polej polewą i posyp wiórkami.