Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z chrupiącą praliną orzechową, mega pyszny :)
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 16
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 239
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 48
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 414
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 16
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 239
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 48
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 414
Składniki
Przygotuj tortownicę 24 cm. wykonanie ciemnego spodu; Masło topimy i łączymy z pokruszonymi ciasteczkami. Masę wykładamy na wyłożony papierem do pieczenia spód blachy. Dociskamy i odkładamy w chłodne miejsce. W między czasie przygotowujemy masę wykonanie masy serowej; Śmietankę ubijamy na sztywno. Ser miksujemy z jajami i przesianymi mąkami. Łączymy z roztopioną i zimną biała czekoladą. Na końcu mieszamy całość z ubitą śmietanką. Masę serową wylewamy na spód z ciastek. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika, następnie zmniejszamy temperaturę do 150* i pieczemy godzinę. Jeżeli sernik zacznie zbyt mocno rosnąć, należy temp. obniżyć. wykonanie praliny; W rondelku rozpuszczamy masło i miód, dosypujemy pokruszone orzechy. Po krótkim podgrzewaniu, pralina zacznie gęstnieć. Wykładamy ją na upieczony i wystudzony sernik.