Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z chrupiącą praliną orzechową, mega pyszny :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1675
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1143
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1920
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1675
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1143
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1920
Składniki
Przygotuj tortownicę 24 cm. wykonanie ciemnego spodu; Masło topimy i łączymy z pokruszonymi ciasteczkami. Masę wykładamy na wyłożony papierem do pieczenia spód blachy. Dociskamy i odkładamy w chłodne miejsce. W między czasie przygotowujemy masę wykonanie masy serowej; Śmietankę ubijamy na sztywno. Ser miksujemy z jajami i przesianymi mąkami. Łączymy z roztopioną i zimną biała czekoladą. Na końcu mieszamy całość z ubitą śmietanką. Masę serową wylewamy na spód z ciastek. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika, następnie zmniejszamy temperaturę do 150* i pieczemy godzinę. Jeżeli sernik zacznie zbyt mocno rosnąć, należy temp. obniżyć. wykonanie praliny; W rondelku rozpuszczamy masło i miód, dosypujemy pokruszone orzechy. Po krótkim podgrzewaniu, pralina zacznie gęstnieć. Wykładamy ją na upieczony i wystudzony sernik.