Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na Święta, prosty w przygotowaniu i zawsze się udaje :)
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2752
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 814
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 230
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6509
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 430
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2752
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 814
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 230
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6509
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 430
Składniki
Ciasto: Przesianą mąkę siekamy z masłem, dodajemy cukier, sodę, przyprawę do piernika, żółtko i miód. Zagniatamy ciasto, wkładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Masa serowa: Cukier i 6 żółtek ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy śmietanę i olej. Cały czas ucierając dodajemy ser, budyń, a na koniec mleko. Ser wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piana: Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, wykładamy na masę serową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy jeszcze około 20 minut.