Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na Święta, prosty w przygotowaniu i zawsze się udaje :)
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 195
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22436
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 222
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 195
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22436
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 222
Składniki
Ciasto: Przesianą mąkę siekamy z masłem, dodajemy cukier, sodę, przyprawę do piernika, żółtko i miód. Zagniatamy ciasto, wkładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Masa serowa: Cukier i 6 żółtek ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy śmietanę i olej. Cały czas ucierając dodajemy ser, budyń, a na koniec mleko. Ser wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piana: Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, wykładamy na masę serową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy jeszcze około 20 minut.