Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w kilku smakach
mikser
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10918
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2621
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10918
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2621
Składniki
1. Masa serowa podstawowa; Ser twarogowy łączymy mikserem z proszkiem budyniowym, cukrem, jajkami i śmietaną. (Ja przygotowałam masę przy pomocy blendera) Masę dzielimy na cztery równe części. Do pierwszej miseczki dodajemy masę makową i mąkę ziemniaczaną, Do drugiej czekoladę roztopioną w śmietance 30%, Do trzeciej masę kajmakową, Do czwartej ser twarogowy (150 gramów) Mieszamy zawartości każdej miseczki. Ciasto zagniatamy i wykładamy na dnie formy lub tortownicy, równo rozklepując. Podpiekamy przez 14 min. Na sam środek przygotowanego wcześniej spodu wylewamy kolejno po 2 łyżki każdej masy. Powtarzamy tę czynność do wykorzystania zawartości każdej miski. Wstawiamy sernik do piekarnika, nagrzanego do 160 °C i pieczemy ok 70 minut. Sernik odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Dekorujemy sernik masą kajmakową, wymieszaną z mlekiem, oraz czekoladą rozpuszczoną z olejem ( najlepiej w miseczce ustawionej na parze).