Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w kilku smakach
mikser
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4972
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154709
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1017
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 429
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4972
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154709
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1017
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 429
Składniki
1. Masa serowa podstawowa; Ser twarogowy łączymy mikserem z proszkiem budyniowym, cukrem, jajkami i śmietaną. (Ja przygotowałam masę przy pomocy blendera) Masę dzielimy na cztery równe części. Do pierwszej miseczki dodajemy masę makową i mąkę ziemniaczaną, Do drugiej czekoladę roztopioną w śmietance 30%, Do trzeciej masę kajmakową, Do czwartej ser twarogowy (150 gramów) Mieszamy zawartości każdej miseczki. Ciasto zagniatamy i wykładamy na dnie formy lub tortownicy, równo rozklepując. Podpiekamy przez 14 min. Na sam środek przygotowanego wcześniej spodu wylewamy kolejno po 2 łyżki każdej masy. Powtarzamy tę czynność do wykorzystania zawartości każdej miski. Wstawiamy sernik do piekarnika, nagrzanego do 160 °C i pieczemy ok 70 minut. Sernik odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Dekorujemy sernik masą kajmakową, wymieszaną z mlekiem, oraz czekoladą rozpuszczoną z olejem ( najlepiej w miseczce ustawionej na parze).