Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym zaskoczyć gości, gdy znudziły wam się pierniki i klasyczne makowce? Przetestujcie w te święta przepis na wiśniowiec - delikatne ciasto, będące doskonałym połączeniem czekoladowego biszkoptu, masy śmietankowej oraz wiśniowej galaretki. Nie tylko będzie się doskonale prezentować, ale również stanie się ozdobą świątecznego stołu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Składniki
Zrób biszkopt. Wymieszaj kakao z mąką. Jajka dokładnie ubij z cukrem, może to trwać nawet do 10 minut. Dodaj wodę i zmiksuj jeszcze kilka sekund. Blachę o wymiarach 25x30 cm wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto i piecz ok. 40 minut w temp. ok. 170 stopni.
Przygotuj masę. śmietanową Galaretki cytrynowe rozpuść we wrzątku. Wymieszaj i zostaw do ostudzenia. Schłodzoną śmietankę ubij, dodaj serki i wlej płynną, ostudzoną galaretkę. Wyłóż na ostudzony biszkopt i wstaw do lodówki, aby masa stężała.
Przygotuj wierzch ciasta - galaretkę wiśniową rozpuść w wodzie, ostudź (nie może stężeć) i dodaj posiekane, suszone wiśnie. Wylej na ciasto. Schłodź i zajadaj ze smakiem!