Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym zaskoczyć gości, gdy znudziły wam się pierniki i klasyczne makowce? Przetestujcie w te święta przepis na wiśniowiec - delikatne ciasto, będące doskonałym połączeniem czekoladowego biszkoptu, masy śmietankowej oraz wiśniowej galaretki. Nie tylko będzie się doskonale prezentować, ale również stanie się ozdobą świątecznego stołu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1358
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4222
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1358
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4222
Składniki
Zrób biszkopt. Wymieszaj kakao z mąką. Jajka dokładnie ubij z cukrem, może to trwać nawet do 10 minut. Dodaj wodę i zmiksuj jeszcze kilka sekund. Blachę o wymiarach 25x30 cm wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto i piecz ok. 40 minut w temp. ok. 170 stopni.
Przygotuj masę. śmietanową Galaretki cytrynowe rozpuść we wrzątku. Wymieszaj i zostaw do ostudzenia. Schłodzoną śmietankę ubij, dodaj serki i wlej płynną, ostudzoną galaretkę. Wyłóż na ostudzony biszkopt i wstaw do lodówki, aby masa stężała.
Przygotuj wierzch ciasta - galaretkę wiśniową rozpuść w wodzie, ostudź (nie może stężeć) i dodaj posiekane, suszone wiśnie. Wylej na ciasto. Schłodź i zajadaj ze smakiem!