Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest tsk banalnie proste, że każdy je zrobi. Pyszna szarlotka sypana z bitą śmietaną to uczta dla podniebienia. Mi smakuje najbardziej jeszcze ciepła.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 52
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18599
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7106
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30717
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 52
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18599
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7106
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30717
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia a obręcz posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Mąkę, proszek do pieczenia, mannę i cukier dokładnie wymieszać i połowę wsypać do tortownicy. Wyrównać powierzchnię. Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wymieszać z cynamonem i rozłożyć na suchej masie. Resztę suchej masy rozsypać na jabłka i na wierzch pokroić zimne masło. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( w zależności od piekarnika ) i piec godzinę. Szarlotkę wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem i rozłożyć ja na szarlotce. Szarlotkę można zjeść na ciepło na przykład z lodami.