Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest tsk banalnie proste, że każdy je zrobi. Pyszna szarlotka sypana z bitą śmietaną to uczta dla podniebienia. Mi smakuje najbardziej jeszcze ciepła.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3824
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414643
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2363
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3824
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414643
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2363
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia a obręcz posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Mąkę, proszek do pieczenia, mannę i cukier dokładnie wymieszać i połowę wsypać do tortownicy. Wyrównać powierzchnię. Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wymieszać z cynamonem i rozłożyć na suchej masie. Resztę suchej masy rozsypać na jabłka i na wierzch pokroić zimne masło. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( w zależności od piekarnika ) i piec godzinę. Szarlotkę wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem i rozłożyć ja na szarlotce. Szarlotkę można zjeść na ciepło na przykład z lodami.