Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny deser.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34601
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34601
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Składniki
1/2 szkl cukru, mąkę, tartą bułkę i proszek do pieczenia wymieszać widelcem. Połowę masy wysypać na wysmarowaną masłem blaszkę. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, układać warstwami na sypkiej masie. Każdą warstwę jabłek posypywać cynamonem, Po rozłożeniu wszystkich jabłek wsypać na wierzch drugą połowę suchej masy, a na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry masło i posypać pozostałym cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec ok. 50 minut.