Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto sezonowe ze śliwkami,bardzo proste i expresowe w wykonaniu.Przepis wyszperałam w internecie,źródło:vegetka.pl
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1014
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 776
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4173
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 85
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1014
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 776
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4173
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 85
Składniki
Wymieszać kaszę,mąkę,cukier,cukier waniliowy,proszek do pieczenia.Podzielić na 3 równe części.
Śliwki umyć,przekroić na połówki i wypestkować.Masło pokroić na cieniutkie plastry,podzielić na 3 porcje.
Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.Do blachy wsypać 1/3 porcji ciasta.Ułożyć 1/3 plasterków masła.Wyłożyć połowę śliwek,posypać cynamonem.Rozłożyć resztę ciasta i masła.Piec ok.50 minut w rozgrzanym piekarniku w temp.200 stop.C.