Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Biszkopt: oddzielić żółtka od białek; żółtka + cukier ubić, do ubitych dodać obie mąki + proszek do pieczenia + 1 łyżka wody, na koniec ubite białka. Piec w 170 st. ok 35-40 min. (ja to piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm) Masa I: jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach wrzucić do garnka i dusić do gorących jabłek wsypać galaretkę i mieszać, aż galaretka się rozpuści. Gorące jabłka wyłożyć na zimny biszkopt. (ja zmodyfikowałam troszkę przepis i przekroiłam biszkopt na pół i przełożyłam jabłkami , troszkę zostawiając na wierzch.) Masa II: 6 łyżek kaszy manny + cukier waniliowy roztrzepać w szklance mleka, 2 szkl. mleka zagotować na gotujące mleko wlać kaszę - ugotować i wystudzić. Margarynę utrzeć i dodać ugotowaną kaszę + sok z cytryny. Masę wyłożyć na wystudzone jabłka, całość polać polewą czekoladową.