Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 517
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Składniki
Nadzienie: Jabłka obrać podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, rozgotować w bardzo małej ilości wody. Przecier trochę odparować, dodać cukier, rodzynki i cynamon. Wszystko razem wymieszać, zagotować. Następnie wsypać galaretkę cytrynową, całość zamieszać i odstawić do całkowitego wystudzenia.
Ciasto:Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy.Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera. Następnie dodajemy przestudzone masło i również miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy (możemy to zrobić także przy pomocy miksera).
Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto dzielimy na 3 części. Przelewamy kolejno ciasto 1 ,nadzienie,ciasto 2 ,nadzienie,ciasto 3. Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 min. Smacznego ;)