Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po serniki i jabłeczniki zawsze większość z nas chętnie sięga. Te dwa ciasta chyba nigdy się nie znudzą.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2279
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1397
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3562
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1239
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2279
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1397
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3562
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1239
Składniki
Składniki na ciasto posiekać nożem, zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną od razu włożyć do formy o wymiarach 25/35 cm. Posypać 1 łyżką tartej bułki. Następnie wyłożyć starte jabłka wymieszane z cukrem. Leciutko posypać łyżeczką cynamonu. Przykryć drugą częścią ciasta. Nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po tym czasie ubić ubić białka z dwoma łyżkami cukru i wyłożyć pianę. Piec jeszcze 25 minut aż beza się ładnie zrumieni.