Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche, maślane ciasto z dużą ilością jabłek
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 19
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10781
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 418
Polecam.
Odsłon: 888
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 19
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10781
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 418
Polecam.
Odsłon: 888
Składniki
Wymieszać suche składniki ciasta, dodać pokrojone na kawałki masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na godzinę do lodówki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać cukrem, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie odciąć nadmiar soku, dodać cynamon i bułkę tartą.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć na dno blachy. Na cieście rozprowadzić równą warstwą jabłek. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce, wyłożyć na warstwie jabłkowej.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut.