Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche, maślane ciasto z dużą ilością jabłek
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3918
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 788
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3918
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 788
Składniki
Wymieszać suche składniki ciasta, dodać pokrojone na kawałki masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na godzinę do lodówki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać cukrem, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie odciąć nadmiar soku, dodać cynamon i bułkę tartą.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć na dno blachy. Na cieście rozprowadzić równą warstwą jabłek. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce, wyłożyć na warstwie jabłkowej.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut.