Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche, maślane ciasto z dużą ilością jabłek
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30569
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30569
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Składniki
Wymieszać suche składniki ciasta, dodać pokrojone na kawałki masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na godzinę do lodówki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać cukrem, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie odciąć nadmiar soku, dodać cynamon i bułkę tartą.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć na dno blachy. Na cieście rozprowadzić równą warstwą jabłek. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce, wyłożyć na warstwie jabłkowej.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut.