Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka. Szarlotka.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4732
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4732
Składniki
Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru, masła i żółtek zagnieśc ciasto. 3/4 ciasta rozłożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku przez 15 minut.
Na podpieczone ciasto wyłożyc obrane i pokrojone w plastry jabłka, posypac cynamonem. Przykryc ubitą na sztywno pianą i resztą ciasta. Piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego.