Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1781
Polecam.
Odsłon: 509
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1781
Polecam.
Odsłon: 509
Składniki
Wszystkie skladniki posiekac na stolnicy, delikatnie polaczyc w formiie walka i na 1 godzine do lodowki.
Wtym czasie mozna przygotowac jablka. Okolo 1 kg.jablek po obraniu ze skorki,pokroic, lekko podsmazyc, przy koncu smazenia dodac lyzke masla i cukier wedlug upodobania.
Ciasto po wyjeciu z lodowki, podzielic na dwie czesci, rozwalkowac jeden placek wylozyc nablaszke, lekko natluszczona i obficie posypana wiorkami kokosowymi.......ciasto ponakluwac widelcem lekko posypac bulka tarta lub kasza manna, wylozyc mase jablkowa( ja czasem daje dzem, wlasnej roboty z roznych owocow) owoce przykryc drugim plackiem........piec 40-50 min po ostudzeniu posypac cukrem pudrem lub polukrowac...pycha