Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 54
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 241
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 256
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 54
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 241
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 256
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier ,następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopioną ciepłą margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy margaryną wylewamy połowę ciasta i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
Jabłka trzemy na grubej tarce dodajemy trzy łyżki cukru, cynamon i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut na koniec dodajemy kisiel jeżeli ktoś woli twardsza masę jabłkową może dodać galaretkę, studzimy.
Wykładamy jabłka na upieczone ciasto następnie wylewamy na górę resztę ciasta pieczemy 40 min. w 180 stopniach .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .