Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 190
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20156
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 190
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20156
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier ,następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopioną ciepłą margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy margaryną wylewamy połowę ciasta i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
Jabłka trzemy na grubej tarce dodajemy trzy łyżki cukru, cynamon i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut na koniec dodajemy kisiel jeżeli ktoś woli twardsza masę jabłkową może dodać galaretkę, studzimy.
Wykładamy jabłka na upieczone ciasto następnie wylewamy na górę resztę ciasta pieczemy 40 min. w 180 stopniach .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .