Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w przygotowaniu,pyszne ciasto
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Kostkę do pieczenia KASIA utrzeć z cukrem pudrem, dodać jaja i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i całość wyrobić na gładką masę.Ciasto przekroic na 3części, dwie części ciasta schłodzić w lodówce, a jedną w zamrażarce. W tym czasie jabłka obrać, pokroić w kostkę, uprażyć z cukrem i cynamonem, odstawić do wystygnięcia.
Ciastem z lodówki wyłożyć dno i boki okrągłej formy (o średnicy ok. 26 cm) wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć uprażone jabłka, a na ich wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Piec 40 minut w temp.peraturze 200 stopni.SMACZNEGO:)