Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w przygotowaniu,pyszne ciasto
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Kostkę do pieczenia KASIA utrzeć z cukrem pudrem, dodać jaja i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i całość wyrobić na gładką masę.Ciasto przekroic na 3części, dwie części ciasta schłodzić w lodówce, a jedną w zamrażarce. W tym czasie jabłka obrać, pokroić w kostkę, uprażyć z cukrem i cynamonem, odstawić do wystygnięcia.
Ciastem z lodówki wyłożyć dno i boki okrągłej formy (o średnicy ok. 26 cm) wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć uprażone jabłka, a na ich wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Piec 40 minut w temp.peraturze 200 stopni.SMACZNEGO:)