Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w przygotowaniu,pyszne ciasto
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2712
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3114
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2712
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3114
Składniki
Kostkę do pieczenia KASIA utrzeć z cukrem pudrem, dodać jaja i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i całość wyrobić na gładką masę.Ciasto przekroic na 3części, dwie części ciasta schłodzić w lodówce, a jedną w zamrażarce. W tym czasie jabłka obrać, pokroić w kostkę, uprażyć z cukrem i cynamonem, odstawić do wystygnięcia.
Ciastem z lodówki wyłożyć dno i boki okrągłej formy (o średnicy ok. 26 cm) wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć uprażone jabłka, a na ich wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Piec 40 minut w temp.peraturze 200 stopni.SMACZNEGO:)