Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2493
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1880
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1633
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1577
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2493
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1880
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1633
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1577
Składniki
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i włożyć do lodówki.
Ww tym czasie robimy jabłuszka.Obrane i starte na tarce na grubych oczkach jabłka podlewamy w garnku odrobiną wody i dusimy około 15 minut, dodajemy cukier,cynamon i cukier i dusimy jeszcze jakieś 5 minut-żeby nie były zbyt miękkie.
Gdy jabłka są gotowe wykładamy ciasto na stolnicę. Wałkujemy kwadrat lub koło(zależy jaką mamy formę) grubości 5 mm i wykładamy formę ciastem tak by brzeg też był obłożony ciastem.Wykładamy jabłka i z reszty ciasta robimy paseczki i układamy kratkę lub pokrywamy cały placek jednym płatem ciasta.
Pieczemy w temp.180 stopni C na ciemnozłoty kolor.