Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i rewelacyjna szarlotka. Przepis zdobyty od mamusi, ale także Ewa Wachowicz robiła ją w swoim programie:)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 239
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 130
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 362
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1516
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 239
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 130
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 362
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1516
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i podzielić na 3 równe części.
Jabłka umyć i zetrzeć na tartce (na dużych oczkach) ze skórką. Dodać cukier i cynamon, wymieszać. Nie odlewałam soku jaki powstał w jabłkach. Jabłka podzielić na pół.
Blachę wysmarować i wysypać bułką (ja użyłam dużej blachy, ale nastepnym razem zrobię na małej|)- wtedy masa jabłkowa będzie wyższa.
Wsypać ciasto na blachę- rozprowadzić równo i jabłka - układać równo i delikatnie, żeby nie poruszyć ciasta sypkiego. Ja pomogłam sobie widelcem do rozprowadzenia jabłek. Potem znowu ciasto i jabłka, i znów ciasto. Wierzch ciasta przykryć wiórkami masła- całą powierzchnie. Najlepiej jak masło jest zimne lepiej sie kroi.
Piec w 180''''C przez 40-45 min, Nie wyćiągać ciasta od razu z blachy dopiero na drugi dzień. Można podawać z bitą śmietaną.