Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 589
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 77
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1421
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3912
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 490
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 589
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 77
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1421
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3912
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 490
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę , zasypać cukrem , dodać orzechy (rozdrobnione) i żurawinę (ewentualne zamiast żurawiny można dodać rodzynki) i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę . Następnie dodajemy jajka , mąkę , proszek do pieczenia , sodę i budyń . Wszystkie składniki mieszamy do połączenia (jeżeli będzie za suche dolewamy trochę wody - jeżeli za mokre , mąki ). Wykładamy do blaszki (25cm x 25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 190 st (góra - dół). Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .