Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 97
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 157
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2564
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 97
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 157
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2564
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę , zasypać cukrem , dodać orzechy (rozdrobnione) i żurawinę (ewentualne zamiast żurawiny można dodać rodzynki) i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę . Następnie dodajemy jajka , mąkę , proszek do pieczenia , sodę i budyń . Wszystkie składniki mieszamy do połączenia (jeżeli będzie za suche dolewamy trochę wody - jeżeli za mokre , mąki ). Wykładamy do blaszki (25cm x 25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 190 st (góra - dół). Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .