Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne szarlotkę kakaową z orzechami włoskimi, a dodatek cynamonu dodaje fajnego smaku. Ciasto jest pulchne, miękkie i lekko wilgotne co powoduje że rozpływa się w ustach.
blaszka, mikser,
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 56
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 413
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1016
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 56
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 413
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1016
Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę, dodając stopniowo olej. Do masy dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jabłka i pokrojone orzechy włoskie. Dobrze mieszamy, a następnie masę przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.