Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne szarlotkę kakaową z orzechami włoskimi, a dodatek cynamonu dodaje fajnego smaku. Ciasto jest pulchne, miękkie i lekko wilgotne co powoduje że rozpływa się w ustach.
blaszka, mikser,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę, dodając stopniowo olej. Do masy dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jabłka i pokrojone orzechy włoskie. Dobrze mieszamy, a następnie masę przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.