Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na wyborną szarlotkę.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2219
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1312
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 485
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3483
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1103
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2219
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1312
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 485
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3483
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1103
Składniki
Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym do białości., następnie wbijać po jednym żółtku(3 szt.) a na koniec wbić jedno całe jajko. Na stolnicy wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, połączyć z przygotowaną masą i delikatnie zarobić ciasto rękami. Ciasto podzielić na dwie części i odstawić w chłodne miejsce do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc) blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć połowę ciasta i ułożyć pokrojone w cieniutkie plasterki wcześniej obrane jabłka i posypać według uznania cukrem zwykłym i cynamonem. Przykryć drugą połową ciasta. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.