Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny placek do kawy.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 175
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 41
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1098
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 379
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 175
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 41
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1098
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 379
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z tłuszczem, z cukrem pudrem, żółtkami i skórką z cytryny. Zagnieść ciasto, uformować na kształt dużej blachy i przełożyć do lodówki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać kilka łyżek wody, cukier i rozgotować na małym ogniu. Schłodzone ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i przenieść do przygotowanej formy, wyciągając boki do połowy wysokości blachy. Pokłuć widelcem, wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec na złoty kolor około 25 minut. Następnie orzechy wymieszać z bułką tartą i połowę wysypać na podpieczony spód. Wyłożyć jabłkową marmoladkę i górę posypać resztą zmielonych orzechów. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć delikatnie łyżką na górę placka. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i podpiec do wysuszenia piany przez około pół godziny. Kroić po wystudzeniu, SMACZNEGO.