Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki ciasta i zagniatamy tak jak kruche ciasto. dzielimy ciasto na 2/3 i 1/3. 1/3 wkładamy do zamrażalnika. Blachę ok. 27 cm /24 cm smarujemy masłem. Rozkładamy teraz spód ciasta, czyli nasze 2/3. Wkładamy do piekarnika 180° C na ok. 15 min.
Wyjmujemy spód z piekarnika. Starte na średnim oczku jabłka rozkładamy na spodzie. Wyjmujemy z zamrażalnika ciasto 1/3 i trzemy na tarce na średnich oczkach nad ciastem, równomiernie. Wkładamy do piekarnika 180° na ok. godzinę.
Wyjmujemy ciasto. Gdy ostygnie, możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego