Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 136
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 136
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki ciasta i zagniatamy tak jak kruche ciasto. dzielimy ciasto na 2/3 i 1/3. 1/3 wkładamy do zamrażalnika. Blachę ok. 27 cm /24 cm smarujemy masłem. Rozkładamy teraz spód ciasta, czyli nasze 2/3. Wkładamy do piekarnika 180° C na ok. 15 min.
Wyjmujemy spód z piekarnika. Starte na średnim oczku jabłka rozkładamy na spodzie. Wyjmujemy z zamrażalnika ciasto 1/3 i trzemy na tarce na średnich oczkach nad ciastem, równomiernie. Wkładamy do piekarnika 180° na ok. godzinę.
Wyjmujemy ciasto. Gdy ostygnie, możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego