Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszna szarlotkę na cieście miodowym.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1015
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2783
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38738
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1015
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2783
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38738
Składniki
Przygotowanie ciasta Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do wymieszanej maki dodajemy jajko, miód i śmietanę. Wszystko razem zagnieć, podzielić na dwie części (na spód można dać większą część), owinąć w folie spożywczą i odstawić do schodzenia na ok 30 minut. Schłodzone ciasto (większą część) rozwałkować i przełożyć do formy (tortownica 28cm )wyłożonej papierem do pieczenia, a boki posmarowane tłuszczem. Na ciasto wykładamy jabłka i dajemy drugi kawałek ciasta. Rozwałkowane ciasto dobrze dociskamy do brzegów i nakłuwamy widelcem. Gotowe ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 50 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy przy uchylonym piekarniku.
Przygotowanie nadzienia Po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych powinno być ok kilograma jabłek. Jabłka kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cynamon oraz cukier. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na ciasto.