Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na inny sposób.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45658
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23134
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1387
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45658
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23134
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1387
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę lub chałkę pokroić w grube kromki. Moczyć w mleko rozbełtanym z jajkiem i z solą do smaku.
Następnie smażyć z obu stron na złoto.Wyłożyć grzankami formę wcześniej wysmarowaną masłem z bułką tartą. Odłożyć i w między czasie usmażyć na maśle z cukrami starte jabłka. Lekko wystudzoną marmoladkę jabłkową wyłożyć na grzanki w formie, po czym przykryć resztą grzanek. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu i polać nim szarlotkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.