Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na inny sposób.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3543
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14885
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3543
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14885
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę lub chałkę pokroić w grube kromki. Moczyć w mleko rozbełtanym z jajkiem i z solą do smaku.
Następnie smażyć z obu stron na złoto.Wyłożyć grzankami formę wcześniej wysmarowaną masłem z bułką tartą. Odłożyć i w między czasie usmażyć na maśle z cukrami starte jabłka. Lekko wystudzoną marmoladkę jabłkową wyłożyć na grzanki w formie, po czym przykryć resztą grzanek. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu i polać nim szarlotkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.