Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje przepysznie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16243
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16243
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5188
Składniki
Na początek nastawić piekarnik na 180 stopni.
wyjąć ciasto z lodówki i wylepić nim wysmarowaną blachę dodać jabłka, na nie rozprowadzić równomiernie budyń, wyciągnąć resztę ciasta z zamrażarki i pokruszyć lub zetrzeć na budyń
ciasto włożyć do piekarnika, w tym czasie ubić pianę z białek pod koniec dodać pół szklanki cukru i 1,5 szklanki wiórek kokosowych
po 20 min wyciągnąć ciasto i polać pianą z wiórkami i piec kolejne 30 min