Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna od tradycyjnej, ale równie smaczna. Ciasto ucierane robi się szybko za pomocą miksera. Można do niej dodać owoce świeże, mrożone lub suszone.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3266
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2069
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3266
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2069
Składniki
Margarynę ucieramy mikserem, dodając żółtka i cukier. Kiedy masa jest puszysta, dodajemy przesiany przez sito proszek do pieczenia, budyń oraz śmietanę. Ubijamy pianę z białek, dodajemy porcjami do ciasta, na przemian przesianą mąką i pianę, lekko mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy w grube plastry, bakalie oprószamy mąką.
Tortownicę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Ciasto rozdzielamy na 3 części. Na spód dajemy trochę więcej ciasta, następnie połowę jabłek i rodzynki. Nakładamy następną warstwę ciasta, jabłka i bakalie. Przykrywamy pozostałym ciastem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!