Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna od tradycyjnej, ale równie smaczna. Ciasto ucierane robi się szybko za pomocą miksera. Można do niej dodać owoce świeże, mrożone lub suszone.
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 98
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10317
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1975
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 98
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10317
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1975
Składniki
Margarynę ucieramy mikserem, dodając żółtka i cukier. Kiedy masa jest puszysta, dodajemy przesiany przez sito proszek do pieczenia, budyń oraz śmietanę. Ubijamy pianę z białek, dodajemy porcjami do ciasta, na przemian przesianą mąką i pianę, lekko mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy w grube plastry, bakalie oprószamy mąką.
Tortownicę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Ciasto rozdzielamy na 3 części. Na spód dajemy trochę więcej ciasta, następnie połowę jabłek i rodzynki. Nakładamy następną warstwę ciasta, jabłka i bakalie. Przykrywamy pozostałym ciastem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!