Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne dla zapracowanych i lubiących szarlotki. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112975
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 314
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 659
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 528
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112975
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 314
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 659
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 528
Składniki
Wszystkie składniki suche dokładnie ze sobą mieszamy i dzielimy na trzy części.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,mieszamy je z cynamonem.
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy na dno tortownicy (średnica tortownicy 23 cm) pierwszą część suchych składników. Następnie połowę jabłek ,drugą część suchych składników ,na to tarte jabłka i trzecia część suchych składników. Na wierzch posypujemy masło starte na tarce o dużych oczkach.
Ciasto pieczemy 60 min w temperaturze 180°C.