Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka sypana, to pyszne i proste ciasto, które z łatwością przygotujesz
forma 25x21cm, 1 tarka o grubych oczkach, 2 miski, 3 szklanki
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Jabłka zetrzyj na tarce, dodaj cukier, cynamon i sok z cytryny, wymieszaj. Suche składniki na ciasto wymieszaj i podziel na trzy równe częsci. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp pierwsza porcję ciasta, wyrównaj, na to wyłóż ½ porcji jabłek, wyrównaj, następnie suche składniki, kolejna porcję jabłek i ostatnia warstwę suchych składników. Na wierz wyłóż starte na tarce zimne masło. Piecz około 60min, w 180'C. Ciasto ma być ładnie zarumienione.