Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka sypana, to pyszne i proste ciasto, które z łatwością przygotujesz
forma 25x21cm, 1 tarka o grubych oczkach, 2 miski, 3 szklanki
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19297
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1044
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 748
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19297
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1044
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 748
Składniki
Jabłka zetrzyj na tarce, dodaj cukier, cynamon i sok z cytryny, wymieszaj. Suche składniki na ciasto wymieszaj i podziel na trzy równe częsci. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp pierwsza porcję ciasta, wyrównaj, na to wyłóż ½ porcji jabłek, wyrównaj, następnie suche składniki, kolejna porcję jabłek i ostatnia warstwę suchych składników. Na wierz wyłóż starte na tarce zimne masło. Piecz około 60min, w 180'C. Ciasto ma być ładnie zarumienione.