Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-06-2014
...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4160
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6529
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5333
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4160
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6529
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5333
Składniki
Mąkę, cukier, kaszę mannę oraz proszek do pieczenia wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Rozdzielamy do 3 szklanek. Tortownicę (24 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Następnie wysypujemy zawartość jednej ze szklanek i równomiernie rozkładamy połowę musu z jabłek. Wysypujemy zawartość drugiej szklanki, wykładamy drugą połowę musu z jabłek i wysypujemy zawartość trzeciej szklanki. Na wierzch ciasta układamy wiórki z masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i pieczemy ok 45-50 min.