Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-06-2014
...
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 845
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 845
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę, cukier, kaszę mannę oraz proszek do pieczenia wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Rozdzielamy do 3 szklanek. Tortownicę (24 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Następnie wysypujemy zawartość jednej ze szklanek i równomiernie rozkładamy połowę musu z jabłek. Wysypujemy zawartość drugiej szklanki, wykładamy drugą połowę musu z jabłek i wysypujemy zawartość trzeciej szklanki. Na wierzch ciasta układamy wiórki z masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i pieczemy ok 45-50 min.