Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i pyszne ciasto.
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 196
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 179
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19161
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 196
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 179
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19161
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 88
Składniki
Jabłka i dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz cynamon i wymieszać.
Kaszę mannę wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz cukrem.
Formę do pieczenia o wymiarach 25 cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać 1/3 składników sypkich, wyrównać, wyłożyć połowę jabłek z dynią, następnie znowu wysypać składniki sypie i wyłożyć jabłka z dynią. Na wierzchu wyłożyć trzecią częścią składników sypkich i posypać je wiórkami masła.
Piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.