Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka teściowej czyli szarlotka z pianką
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 55
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 112
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 3202
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 55
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 112
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 3202
Składniki
Do miski wsypujemy 2,5 szklanki mąki, masło, cukier, żółtka. Ilość jak w opisie. wyrabiamy w robocie lub w ręce. Zagniecione ciasto dzielimy na dwie części. Ciasta zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok 1-2 godziny.
1 częścią cista wykładamy blaszkę, gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 min do momentu aż lekko się zarumieni.
Jabłka ścieram na tarce. Dodaję przyprawy i cukier lub przyprawę do szarlotki. Jabłka wykładam na podpieczone ciasto.
W misce ubijam białka z cukrem następnie dodaje budynie i mieszam.
Pianę wykładam na jabłka i na całość ścieram 2 część ciasta. Piekę 30-40 minut w 180 C.