Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z jabłkami, bardzo dobre.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12960
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7298
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12960
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7298
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem,żółtkami i śmietaną. Dosiać suche i rękoma rozdrobnić.Podzielić na dwie części. Jedną odsypać na kruszonkę a resztę zagnieść, będzie na spód placka.Którą wylepić blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać pokruszonymi biszkopcikami lub bułką tartą
nadzienie-Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Trochę odcisnąć. Dodać cukier,cynamon. Wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Na koniec przesiać budyń i lekko wymieszać. Wyłożyć na jabłka. Na bezę rozrzucić kruszonkę.
Piec w 180* ok.60 min. Po przestygnięciu posypać pudrem cukrem.