Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabłka i budyń waniliowy , najlepsze połączenie
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165697
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165697
Składniki
Robimy kruche ciasto z : mąki , masła, cukru pudru, jaja , żółtek jaj, proszku do pieczenia i gęstej kwaśnej śmietany.Ciasto dzielimy na pół, 1 część wkładamy do lodówki , 2 część do zamrażarki na conajmiej 2 godz.
Bierzemy blaszkę dość wysoką , moja / 21x32cm / , i wykładamy papierem do pieczenia.Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozkładamy je na blaszce i nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez kilka minut w temp.około 170 "C.
Obieramy i kroimy jabłka w dość duże kawałki, np ćwiartki, oprószamy spód ciasta bułką tartą i kładziemy jabłka, możemy posypać cynamonem .
Gotujemy budyń z : mleka i 4 łyżek cukru. Gorący wylewamy na jabłka i teraz wyciągamy ciasto z zamrażarki i je ścieramy na tarce na budyń.
Wstawiamy do piekarnika na 45-50 min., pieczemy w temperaturze 200"C.Po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Życzę smacznego przy tak pysznym kawałku ciasta.