Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabłka i budyń waniliowy , najlepsze połączenie
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 801
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5672
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9503
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 244
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 801
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5672
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9503
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 244
Składniki
Robimy kruche ciasto z : mąki , masła, cukru pudru, jaja , żółtek jaj, proszku do pieczenia i gęstej kwaśnej śmietany.Ciasto dzielimy na pół, 1 część wkładamy do lodówki , 2 część do zamrażarki na conajmiej 2 godz.
Bierzemy blaszkę dość wysoką , moja / 21x32cm / , i wykładamy papierem do pieczenia.Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozkładamy je na blaszce i nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez kilka minut w temp.około 170 "C.
Obieramy i kroimy jabłka w dość duże kawałki, np ćwiartki, oprószamy spód ciasta bułką tartą i kładziemy jabłka, możemy posypać cynamonem .
Gotujemy budyń z : mleka i 4 łyżek cukru. Gorący wylewamy na jabłka i teraz wyciągamy ciasto z zamrażarki i je ścieramy na tarce na budyń.
Wstawiamy do piekarnika na 45-50 min., pieczemy w temperaturze 200"C.Po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Życzę smacznego przy tak pysznym kawałku ciasta.