Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNA, WILGOTNA, MIĘKKA SZARLOTKA Z CYNAMONEM
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7420
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 7095
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7420
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 7095
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku.
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku.
Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, wlać margarynę - wszystko zamieszać.
Ciasto podzielić na dwie części tj. 2/3 i 1/3
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Tortownicę o śrenicy 25 cm (może też być blaszka o wymiarach 24x42 cm) posmarować, wylać większą część, wstawić do grzanego piekarnika (175 stopni) i podpiec na lekko rumiano (10-15minut)
Na zapieczone ciasto wyłożyć jabłka, posypać cynamonem i wylać drugą część ciasta.
Włożyć całość do piekarnika i piec jeszcze około 25-30 minut.