Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, jabłka, dynia i przyprawa do szarlotki to idealne połączenie. Pyszne ciasto na każdą okazję.
Jajka na śniadanie w pół francuskiej a pół śródziemnomorskiej odsłonie. U mni...
Odsłon: 15
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1508
Jajka na śniadanie w pół francuskiej a pół śródziemnomorskiej odsłonie. U mni...
Odsłon: 15
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1508
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z tłuszczem. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na pół godziny.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce do ogórków, odcisnąć z soku. Dynię zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłka połączyć z dynią, dodać cukier, przyprawę do szarlotki i mąkę ziemniaczaną, wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części rozwałkować. Jedną część ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać bułką tartą, wyłożyć jabłka.
Przykryć drugim ciastem, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, Piec około 40 minut. Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem z wanilią.