Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna najlepsza szarlotka domowa.
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2145
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 1019
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 25
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 73
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 45
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2145
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 1019
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 25
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 73
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 45
Składniki
1.Z mąki, cukru, masła pokrojonego na małe kawałki, jajka i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto, najpierw siekając nożem, potem zagniatając ręką. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki. 2. Jabłka obieramy, kroimy na nieduże kawałki, dodajemy cukier, cukier waniliowy i lekko podsmażamy, tak aby jabłka nie rozpadły się całkowicie. Dodajemy cynamon i studzimy. 3. Odkrawamy 2/3 ciasta i rozwałkowujemy na prostokąt i przekładamy do natłuszczonej formy 25x30cm. Resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika, aby było jak najbardziej schłodzone. 4. Wykładamy jabłka na ciasto w formie, pozostałe ciasto wyjmujemy z zamrażarki i ścieramy na wierzch na tarce o największych otworach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 50-60 minut.