Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna najlepsza szarlotka domowa.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22178
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 61
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 92
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 227
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22178
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 61
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 92
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 227
Składniki
1.Z mąki, cukru, masła pokrojonego na małe kawałki, jajka i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto, najpierw siekając nożem, potem zagniatając ręką. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki. 2. Jabłka obieramy, kroimy na nieduże kawałki, dodajemy cukier, cukier waniliowy i lekko podsmażamy, tak aby jabłka nie rozpadły się całkowicie. Dodajemy cynamon i studzimy. 3. Odkrawamy 2/3 ciasta i rozwałkowujemy na prostokąt i przekładamy do natłuszczonej formy 25x30cm. Resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika, aby było jak najbardziej schłodzone. 4. Wykładamy jabłka na ciasto w formie, pozostałe ciasto wyjmujemy z zamrażarki i ścieramy na wierzch na tarce o największych otworach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 50-60 minut.