Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta szarlotka na kruchym spodzie z bezą i kruszonką. Szarlotka oprócz jabłek jeszcze z mandarynkami, wyszła bardzo dobra.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26200
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 209
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 443
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26200
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 209
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 443
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać mąkę z proszkiem, rozdrobnić w rękach, na kruszonkę. 1/3 odsypać na kruszonkę a resztę zagnieść.
Tą większą częścią ciasta, wylepić blaszkę 25x42, wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać tartą bułką.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i ułożyć na cieście. Jeżeli jabłka by ciemniały, to skropić sokiem z cytryny.
Ułożyć odsączone mandarynki. Posypać cukrem, cynamonem i migdałami.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Przesiać do tego budyń i wkręcić mikserem na niskich obrotach.Bezę wyłożyć na owocach.
Rozsypać pozostawioną kruszonką.
Piec 50 min. w 175 *, lecz pod koniec pieczenia, przykryć ciasto papierem do pieczenia. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.