Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspaniale i są soczyste. Najlepsza szarlotka jak u babci, kruche ciasto, kruszonka i soczyste orzeźwiające jabłka . Wyśmienite połączenie i rewelacyjny smak domowej szarlotki. Nie da się poprzestać na jednym kawałku.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 931
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1882
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6449
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 931
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1882
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6449
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier odstaw żeby puściły sok.
Mąkę przesiej na stolnicę razem z proszkiem i cukrem pudrem dodaj margarynę, żółtka, jajko i śmietanę.Zagnieść ciasto .
Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj wyłóż na blachę ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st. Jabłka odciśnij z nadmiaru soku, dodaj cynamon i przyprawę do szarlotki dokładnie wymieszaj, wyłóż na podpieczone ciasto, wierzch posyp kruszonką. Szarlotkę piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Szarlotkę możesz również podawać na ciepło z lodami i bitą śmietaną. Smacznego.