Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspaniale i są soczyste. Najlepsza szarlotka jak u babci, kruche ciasto, kruszonka i soczyste orzeźwiające jabłka . Wyśmienite połączenie i rewelacyjny smak domowej szarlotki. Nie da się poprzestać na jednym kawałku.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2777
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 467
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2777
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 467
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier odstaw żeby puściły sok.
Mąkę przesiej na stolnicę razem z proszkiem i cukrem pudrem dodaj margarynę, żółtka, jajko i śmietanę.Zagnieść ciasto .
Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj wyłóż na blachę ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st. Jabłka odciśnij z nadmiaru soku, dodaj cynamon i przyprawę do szarlotki dokładnie wymieszaj, wyłóż na podpieczone ciasto, wierzch posyp kruszonką. Szarlotkę piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Szarlotkę możesz również podawać na ciepło z lodami i bitą śmietaną. Smacznego.