Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka z pigwowca upieczona na kruchym cieście z cynamonem i pianką. Polecam.
blacha 30/25/6 cm, papier do pieczenia, miska
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 148
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 266
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 25
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 148
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 266
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 25
Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wyłożone dno formy ciastem nakłuwamy widelcem. Konfiturę z pigwowca mieszamy z kisielem i kaszą manną oraz z cynamonem i wykładamy na blachę z ciastem. Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier. Ubitą pianę wykładamy na warstwę konfitury z pigwowca. Wierzch warstwy piany posypujemy zmrożonym, startym, pozostałym ciastem. Ciasto lekko zamrożone lepiej się zetrze. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku, ostudzone możemy posypać cukrem pudrem, jak kto lubi. Kroimy ostrym nożem na 12 porcji. Smacznego!!!