Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha szarlotka z całymi połówkami jabłek
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Suche składniki wymieszaj w misce, dodaj masło i rozdrobnij na kruszonkę Dodaj żółtko wymieszane ze szczyptą soli oraz serek homogenizowany i zagnieć gładkie ciasto Schowaj do lodówki W tym czasie obierz jabłko ze skórki, ponacinaj je z obu stron nożem żeby wyciąć gniazdo nasienne, a następnie podziel na dwie połówki Ciasto podziel na pół, jedną z połówek rozwałkuj na wielkość blaszki Wyłóż spód blaszki i nakłuj widelcem Następnie ułóż połówki jabłek i posyp cynamonem Rozwałkuj drugą część ciasta, przykryj jabłka i posklejaj szczelnie brzegi obu warstw ciasta Piecz w temp. 180°C przez ok. 60 min Po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub polukruj