Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha szarlotka z całymi połówkami jabłek
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 185
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 730
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 473
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666431
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 185
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 730
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 473
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666431
Składniki
Suche składniki wymieszaj w misce, dodaj masło i rozdrobnij na kruszonkę Dodaj żółtko wymieszane ze szczyptą soli oraz serek homogenizowany i zagnieć gładkie ciasto Schowaj do lodówki W tym czasie obierz jabłko ze skórki, ponacinaj je z obu stron nożem żeby wyciąć gniazdo nasienne, a następnie podziel na dwie połówki Ciasto podziel na pół, jedną z połówek rozwałkuj na wielkość blaszki Wyłóż spód blaszki i nakłuj widelcem Następnie ułóż połówki jabłek i posyp cynamonem Rozwałkuj drugą część ciasta, przykryj jabłka i posklejaj szczelnie brzegi obu warstw ciasta Piecz w temp. 180°C przez ok. 60 min Po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub polukruj