Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha szarlotka z całymi połówkami jabłek
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10503
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4493
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424203
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10503
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4493
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424203
Składniki
Suche składniki wymieszaj w misce, dodaj masło i rozdrobnij na kruszonkę Dodaj żółtko wymieszane ze szczyptą soli oraz serek homogenizowany i zagnieć gładkie ciasto Schowaj do lodówki W tym czasie obierz jabłko ze skórki, ponacinaj je z obu stron nożem żeby wyciąć gniazdo nasienne, a następnie podziel na dwie połówki Ciasto podziel na pół, jedną z połówek rozwałkuj na wielkość blaszki Wyłóż spód blaszki i nakłuj widelcem Następnie ułóż połówki jabłek i posyp cynamonem Rozwałkuj drugą część ciasta, przykryj jabłka i posklejaj szczelnie brzegi obu warstw ciasta Piecz w temp. 180°C przez ok. 60 min Po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub polukruj