Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1191
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1191
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Przygotowanie: 1. Posiekaj margarynę nożem. 2. Dodać żółtka, cukier, śmietanę, proszek do pieczenia, wanilinę, zmielić. 3. Podziel na dwie części, dodaj 2 łyżki na jedną. kakao. 4. Mąkę przesiać, oddzielnie wymieszać z ciastem białym i czekoladowym do uzyskania średniej konsystencji. 5. Lekko posyp mąką stół, wyłóż na niego ciasto i pokrój ciasteczka na różne kształty. 6. Ułóż ciasteczka na blasze pokrytej pergaminem. 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec ciasteczka przez 15-20 minut. 8. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą, orzechami, mastyksem, kokosem