Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę szybki piernik i smaczny :)
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 65
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5700
Polecam.
Odsłon: 1120
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 180
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 562
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 65
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5700
Polecam.
Odsłon: 1120
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 180
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 562
Składniki
Wszystkie składniki - oprócz miodu połączyć i miksować ok. 5 minut.
Na koniec dodać miód i delikatnie wymieszać go z masą ręcznie.
Formę w kształcie serca wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 200st.C piekarniku przez ok. 45 min. ( w zależności od wielkości formy).
Piernik ostudzić i wyjąć z formy. Masę marcepanową zabarwić i dokładnie zagnieść podsypując cukrem pudrem.
Marcepanem obłożyć ciasto i dekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.