Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę szybki piernik i smaczny :)
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2161
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 816
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2161
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 816
Składniki
Wszystkie składniki - oprócz miodu połączyć i miksować ok. 5 minut.
Na koniec dodać miód i delikatnie wymieszać go z masą ręcznie.
Formę w kształcie serca wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 200st.C piekarniku przez ok. 45 min. ( w zależności od wielkości formy).
Piernik ostudzić i wyjąć z formy. Masę marcepanową zabarwić i dokładnie zagnieść podsypując cukrem pudrem.
Marcepanem obłożyć ciasto i dekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.