Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę szybki piernik i smaczny :)
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 887
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 39
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 109
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 632
Polecam.
Odsłon: 237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 522
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 887
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 39
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 109
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 632
Polecam.
Odsłon: 237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 522
Składniki
Wszystkie składniki - oprócz miodu połączyć i miksować ok. 5 minut.
Na koniec dodać miód i delikatnie wymieszać go z masą ręcznie.
Formę w kształcie serca wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 200st.C piekarniku przez ok. 45 min. ( w zależności od wielkości formy).
Piernik ostudzić i wyjąć z formy. Masę marcepanową zabarwić i dokładnie zagnieść podsypując cukrem pudrem.
Marcepanem obłożyć ciasto i dekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.