Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj oprócz gofrów upiekłam sobie jeszcze ciasto na weekend .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10621
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12999
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4755
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10621
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12999
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4755
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.
Do miski dodać produkty na ciasto.
Wszystko dokładnie wyrobić za pomocą rąk na gładkie ciasto.
Blaszkę 12 * 40 wyłożyć papierem do pieczenia położyć jedną część ciasta.
Na ciasto wyłożyć starte na tarce jarzynowej jabłka.
Przykryć drugą połową ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 minut i piec około godziny w zależności od piekarnika.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Ciasto wyszło fajne kruche nadaje się dla gości jak i do kawy.
Kroić na drugi dzień, no chyba że ktoś nie wytrzyma
Polecam. ciasto nie jest za słodkie takie w sam raz.