Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na chyba najłatwiejszy sernik jaki istnieje. Zrobicie go w kilka chwil a jego smak na pewno przypadnie Wam do gustu bo jest pyszny. Jest to sernik gotowany bez pieczenia na biszkoptach, które nasączamy kawą. Sernik ma więc pyszny kawowy posmak.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Kawę zalewamy woda, mieszamy W miseczce mieszamy 250ml mleka , 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka i mąkę ziemniaczaną Do garnka dajemy masło i 3/4 szkl cukru-podgrzewamy by się rozpuściło i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ser-mieszamy dokładnie z masłem i cukrem i dodajemy 3 jajka-mieszamy-najlepiej trzepaczką. Zwiększamy troszkę ogień i do masy serowej wlewamy budynie z mlekiem-dokładnie mieszamy i gotujemy do zgęstnienia masy mieszając by się nie przypaliła. Masę odkładamy na 10 minut do lekkiego przestudzenia.
Na dnie blaszki układamy pierwszą warstwę biszkoptów, które wcześniej moczymy w kawie (tylko zanurzamy, nie moczymy długo bo zbyt namiękną)
Na pierwszą warstwę biszkoptów dajemy 1/3 masy serowej, wyrównujemy i dajemy drugą warstwę biszkoptów moczonych w kawie, na nie drugą warstwę masy, na nią trzecią warstwę biszkoptów, trzecią warstwę masy i na koniec układamy czwartą warstwę biszkoptów moczonych w kawie. Czyli mamy 4 warstwy biszkoptów, 3 warstwy masy serowej
Na koniec sernik oprószamy kakao.
Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. I gotowe :) Jak widzicie ciasto jest bardzo szybkie i bardzo łatwe do zrobienia a smakuje na prawdę świetnie.