Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na chyba najłatwiejszy sernik jaki istnieje. Zrobicie go w kilka chwil a jego smak na pewno przypadnie Wam do gustu bo jest pyszny. Jest to sernik gotowany bez pieczenia na biszkoptach, które nasączamy kawą. Sernik ma więc pyszny kawowy posmak.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22876
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1862
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4818
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22876
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1862
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4818
Składniki
Kawę zalewamy woda, mieszamy W miseczce mieszamy 250ml mleka , 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka i mąkę ziemniaczaną Do garnka dajemy masło i 3/4 szkl cukru-podgrzewamy by się rozpuściło i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ser-mieszamy dokładnie z masłem i cukrem i dodajemy 3 jajka-mieszamy-najlepiej trzepaczką. Zwiększamy troszkę ogień i do masy serowej wlewamy budynie z mlekiem-dokładnie mieszamy i gotujemy do zgęstnienia masy mieszając by się nie przypaliła. Masę odkładamy na 10 minut do lekkiego przestudzenia.
Na dnie blaszki układamy pierwszą warstwę biszkoptów, które wcześniej moczymy w kawie (tylko zanurzamy, nie moczymy długo bo zbyt namiękną)
Na pierwszą warstwę biszkoptów dajemy 1/3 masy serowej, wyrównujemy i dajemy drugą warstwę biszkoptów moczonych w kawie, na nie drugą warstwę masy, na nią trzecią warstwę biszkoptów, trzecią warstwę masy i na koniec układamy czwartą warstwę biszkoptów moczonych w kawie. Czyli mamy 4 warstwy biszkoptów, 3 warstwy masy serowej
Na koniec sernik oprószamy kakao.
Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. I gotowe :) Jak widzicie ciasto jest bardzo szybkie i bardzo łatwe do zrobienia a smakuje na prawdę świetnie.