Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka bez jajka, szybkie, proste no i oczywiście smaczne.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 225
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 113
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 225
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 113
Składniki
Około 18 ciastek. W misce wymieszać mąkę z budyniem i cukrem pudrem. Zimny tłuszcz pokroić w kostkę, dodać do mąki, zagnieść kruszonkę. Ciasto wyrobić na gładką masę, następnie odrywać małe kawałki i formować kulki. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą lekko spłaszczyć i po środku zrobić dziurkę. Ja posłużyłam się pojemnikiem do wyciskania soku z cytryny. Ciastka pieczemy w 175 C około 20-25 minut. Ciasteczka powinny być dość jasne.