Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka bez jajka, szybkie, proste no i oczywiście smaczne.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 96
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4328
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8467
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 96
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4328
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8467
Składniki
Około 18 ciastek. W misce wymieszać mąkę z budyniem i cukrem pudrem. Zimny tłuszcz pokroić w kostkę, dodać do mąki, zagnieść kruszonkę. Ciasto wyrobić na gładką masę, następnie odrywać małe kawałki i formować kulki. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą lekko spłaszczyć i po środku zrobić dziurkę. Ja posłużyłam się pojemnikiem do wyciskania soku z cytryny. Ciastka pieczemy w 175 C około 20-25 minut. Ciasteczka powinny być dość jasne.