Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka bez jajka, szybkie, proste no i oczywiście smaczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Około 18 ciastek. W misce wymieszać mąkę z budyniem i cukrem pudrem. Zimny tłuszcz pokroić w kostkę, dodać do mąki, zagnieść kruszonkę. Ciasto wyrobić na gładką masę, następnie odrywać małe kawałki i formować kulki. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą lekko spłaszczyć i po środku zrobić dziurkę. Ja posłużyłam się pojemnikiem do wyciskania soku z cytryny. Ciastka pieczemy w 175 C około 20-25 minut. Ciasteczka powinny być dość jasne.