Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne szybkie ciasteczka z herbatnikami i masą krówkową, oblane czekoladą
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 237
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 49
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17509
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 237
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 49
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17509
Składniki
Na herbatniki nakładamy bardzo czubatą łyżeczkę masy krówkowej, rozsmarowujemy i przykrywamy drugim herbatnikiem - dopóki ciasteczka i masa się nie skończą. Polewę zalewamy ciepłą wodą. Gdy się stopi, rozcinamy opakowanie i łyżeczką nakładamy czekoladę na herbatniki - płaska łyżeczka czekolady na jedno ciasteczko. Górę ciasteczek posypujemy wiórkami. Gotowe ciasteczka odkładamy na 30 minut do lodówki - żeby polewa zastygła
Na herbatniki nakładamy bardzo czubatą łyżeczkę masy krówkowej, rozsmarowujemy i przykrywamy drugim herbatnikiem - dopóki ciasteczka i masa się nie skończą.
Polewę zalewamy ciepłą wodą. Gdy się stopi, rozcinamy opakowanie i łyżeczką nakładamy czekoladę na herbatniki - płaska łyżeczka czekolady na jedno ciasteczko.
Górę ciasteczek posypujemy wiórkami. Gotowe ciasteczka odkładamy na 30 minut do lodówki - żeby polewa zastygła