Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne szybkie ciasteczka z herbatnikami i masą krówkową, oblane czekoladą
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Na herbatniki nakładamy bardzo czubatą łyżeczkę masy krówkowej, rozsmarowujemy i przykrywamy drugim herbatnikiem - dopóki ciasteczka i masa się nie skończą. Polewę zalewamy ciepłą wodą. Gdy się stopi, rozcinamy opakowanie i łyżeczką nakładamy czekoladę na herbatniki - płaska łyżeczka czekolady na jedno ciasteczko. Górę ciasteczek posypujemy wiórkami. Gotowe ciasteczka odkładamy na 30 minut do lodówki - żeby polewa zastygła
Na herbatniki nakładamy bardzo czubatą łyżeczkę masy krówkowej, rozsmarowujemy i przykrywamy drugim herbatnikiem - dopóki ciasteczka i masa się nie skończą.
Polewę zalewamy ciepłą wodą. Gdy się stopi, rozcinamy opakowanie i łyżeczką nakładamy czekoladę na herbatniki - płaska łyżeczka czekolady na jedno ciasteczko.
Górę ciasteczek posypujemy wiórkami. Gotowe ciasteczka odkładamy na 30 minut do lodówki - żeby polewa zastygła