Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś szybkie ciasto, tak zwane kryzysowe :) Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, ale akurat nie macie jajek, to nic nie szkodzi. Ciasto i tak możecie zrobić i to całkiem smaczne ciasto. Dodatkowo jest to ciasto szybkie i proste w wykonaniu. Wystarczy w misce wymieszać składniki suche, dodać składniki mokre i wszystko razem wymieszać. Przekładamy do foremki i czekamy, aż się upiecze. Sprawdźcie przepis.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4078
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34244
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1797
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113671
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4078
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34244
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1797
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113671
Składniki
Suche składniki wsypać do miski. Wymieszać. Wlać olej, mleko i ocet. Wymieszać wszystko łyżką do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 45-50 minut. Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Jeśli jest suchy, ciasto gotowe.
Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Wystudzone ciasto udekorować polewą.