Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś szybkie ciasto, tak zwane kryzysowe :) Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, ale akurat nie macie jajek, to nic nie szkodzi. Ciasto i tak możecie zrobić i to całkiem smaczne ciasto. Dodatkowo jest to ciasto szybkie i proste w wykonaniu. Wystarczy w misce wymieszać składniki suche, dodać składniki mokre i wszystko razem wymieszać. Przekładamy do foremki i czekamy, aż się upiecze. Sprawdźcie przepis.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1303
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1303
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Składniki
Suche składniki wsypać do miski. Wymieszać. Wlać olej, mleko i ocet. Wymieszać wszystko łyżką do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 45-50 minut. Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Jeśli jest suchy, ciasto gotowe.
Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Wystudzone ciasto udekorować polewą.